Verkkouutiset

Elina Lepomäki KL:lle: Kaikkea muuta saa tässä maassa arvostella paitsi työmarkkinoita

Kokoomuksen kansanedustaja purkaisi työehtosopimusten yleissitovuuden heti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Täällä ei ymmärretä sitä, että yleissitovuus ajaa suuryritysten etua ja Elinkeinoelämän keskusliiton etua. Jos tämä ymmärrettäisiin, yleissitovuus olisi purettu jo aika päivää sitten, Elina Lepomäki toteaa Kauppalehden haastattelussa.

Hänen mukaansa ”tässä maassa saa kritisoida kaikkea paitsi työmarkkinoita”. Jos asia olisi Lepomäestä kiinni, purettaisiin työehtosopimusten yleissitovuus heti.

– Suuryritykset saavat enemmän joustavuutta jo siitä, että niissä on töissä tuhansia ihmisiä, myös ulkomailla. Jos yrityksessä on töissä kaksi työntekijää, mitään joustoa ei ole. Yritys voi kaatua siihen, että toinen työntekijöistä jää äitiyslomalle, Elina Lepomäki toteaa.

Hänen mukaansa yleissitovuus antaa suuryrityksille vallan määrittää sekä palkkatason että työn tekemisen standardin.

Yleissitovuuden purkaminen taas nostaisi Suomen edes auttavasti jaloilleen.

Se ei Lepomäen mukaan tarkoittaisi siirtymistä bangladeshilaisiin työoloihin, vaikka ay-liike sellaisen mielikuvan haluaakin luoda.

– Mitä korkeampi työllisyysaste on, sitä enemmän palkansaajalla on mahdollisuuksia ja sitä parempaa palkkaa työntekijä pystyy itselleen kilpailuttamaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)