Verkkouutiset

Venäläiset rauhanaktivistit harjoittelevat Ahvenanmaalla, suuret sotaharjoitukset samaan aikaan

Ahvenanmaalla järjestetään ruotsalais-venäläinen rauhantapahtuma.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ahvenanmaalla järjestetään syyskuun 8-10. päivänä Åland 17 -niminen tapahtuma. Sen venäjän- ja ruotsinkielisillä kotisivuilla kerrotaan, että kyse on ainutlaatuisesta ”rauhanharjoituksesta”, johon osallistuu 15 henkilöä Venäjältä ja 15 henkilöä Ruotsista.

Kuvauksen perusteella osallistujat esittävät erilaisia rooleja, kuten poliitikkoja, ay-johtajia tai kirjailijoita. He pyrkivät ylläpitämään rauhaa sotaan eskaloituvassa kuvitteellisessa tilanteessa.

Åland 17 järjestetään tarkoituksella samaan aikaan Ruotsin Aurora 17- ja Venäjän Zapad-sotaharjoitusten kanssa. Noin 100 000 sotilaan Zapad-harjoitukset ovat Venäjän historian suurimmat.

”Paikka ja aika on valittu niiden symbolisen merkityksen takia”, tapahtuman kotisivuilla todetaan.

Åland 17:n rahoittajaksi kerrotaan Stockholms Fredsförening (Tukholman rauhanyhdistys) ja yksityiset lahjoittajat.

Tapahtuma on herättänyt asiantuntijoiden parissa keskustelua sosiaalisessa mediassa.

– Erityisen kiintoisaa harjoituksen skenaario: Venäjä treenaa kotirintaman aktivisteja sotatilanteen varalle, entinen Suomen Venäjän-suurlähettiläs Hannu Himanen tviittaa.

– Hävytöntä. Ru-mielisen Svenska Freds -järjestön Tukholman osasto ja Venäjän omat rauhankiihkoilijat aikovat harjoitella Suomessa, turvallisuuspolitiikan asiantuntija Stefan Forss puolestaan toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)