Verkkouutiset

Kadettilehti irtisanoi eversti evp Sampo Ahton avustajakunnastaan

Sotahistorioitsijan mukaan hän joutui ennen vaikeuksiin arvostellessaan Neuvostoliittoa, nyt suhtautuessaan varauksellisesti Yhdysvaltoihin ja Natoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kadettikunnan Kylkirauta-lehdessä on julkaistu tunnetun sotahistorioitsija yleisesikuntaeversti evp Sampo Ahton jäähyväiset julkaisulle.

Ahto kertoo päätoimittajan soittaneen hänelle ja ilmoittaneen ”karusti”, että hänen uusinta kolumniaan ei julkaista.

– Aiheenani oli ollut Yhdysvaltojen, sen strategian ja sen Euroopassa olevien vasallien kriittinen tarkastelu. Päätoimittaja sanoi minut saman tien muutenkin irti Kylkiraudan avustajakunnasta. Syyksi mainittiin korkea ikäni ja se, että en ollut Kylkiraudan edustamalla turvallisuuspoliittisella linjalla, Sampo Ahto kirjoittaa.

Kylkiraudan päätoimittaja Mika Kalliomaa kiittää Ahton tekstin alla häntä lämpimästi lähes neljännesvuosisadan yhteistyöstä.

Kylkirauta pyrkii uudistumaan lehtenä Kadettikunnan strategian mukaisesti ja asemoimaan paikkansa turbulentissakin turvallisuuspoliittisessa keskustelussa, päätoimittaja kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)