Verkkouutiset

RKP valitsi presidenttiehdokkaakseen meppi Nils Torvaldsin

Nils Torvalds valittiin ehdokkaaksi yksimielisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

RKP on yksimielisesti valinnut europarlamentaarikko Nils Torvaldsin puolueen ehdokkaaksi vuoden 2018 presidentinvaaliin.

Puheessaan puoluekokoukselle Nils Torvalds painotti puolueentiedotteen mukaan sitä hämmennystä, joka vallitsee kun pinttyneet poliittiset odotukset ovat kääntyneet päälaelleen.

– Tämä hämmennys etsii myös vastauksia presidenttivaalikampanjassa, ja juuri meidän pitää osata antaa vastauksia. Juuri tässä suhteessa presidentinvaalit eivät koske minua. Ne koskevat meitä. Ne koskevat oivalluksiamme. Ne koskevat tunteitamme. Ja ne koskevat ymmärrystämme, Torvalds sanoi.

Ei Nato-vaaleja

Yle Uutisten haastattelussa valintansa jälkeen Nils Torvalds painotti Euroopan turvallisuustilanteen muutosta.

”Vanhat sodan jälkeiset turvallisuusrakenteet ovat jollain tavalla vapisemassa ja pitkässä juoksussa varmasti hajoamassa. Siitä syystä Eurooppa joutuu miettimään millä tavalla ja millä keinoin rakennamme kestäviä turvallisuusrakenteita”, Nils Torvalds sanoi Ylelle.

RKP:n kanta Natoon on myönteinen, mutta Torvalds ei pidä ensi vuoden presidentinvaaleja Nato-vaaleina.

Ylen mukaan Torvalds viittasi puheessaan epäsuorasti menneisyyteensä Suomen Kommunistisessa Puolueessa. Hän totesi oppineensa pärjäämään omillaan jo varhain.

”Tässä mielessä minä olen 60-luvun radikaaleja. Jos alkaa neljävuotiaana kulkea omia teitään, niin ihan varmasti mennään välillä pieleen. Sitten pitää etsiä ja löytää takaisin”, Torvalds totesi.

Hän arvioi, että taistolaismenneisyys tullaan presidentinvaalikampanjan aikana nostamaan esiin vielä monta kertaa.

”Olen aivan vakuuttunut siitä, että he, jotka eivät missään tapauksessa tule minua äänestämään, nostavat tämän esiin aina kun tilaisuus sallii”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)