Verkkouutiset

Nato ja kumppanimaat keskustelevat joukkotuhoaseista Helsingissä

Konferenssin pääaiheita ovat muun muassa kemiallisten aseiden käyttö Syyriassa, Pohjois-Korean tilanne, sekä ydinsulkusopimuksen ja ydinaseriisunnan näkymät.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi isännöi tänä vuonna Naton joukkotuhoaseiden leviämisen estämisen, asevalvonnan ja aseidenriisunnan konferenssin Helsingissä 29.–30.5.2017.

Konferenssi järjestetään vuosittain joko Naton jäsen- tai kumppanimaassa, ja siihen osallistuu laajasti asiantuntijoita.

Konferenssin avaa ulkoministeri Timo Soini ja sen puheenjohtajana toimii Naton apulaispääsihteeri Sorin Ducaru. Naton varapääsihteeri Rose Gottemoeller esittää videotervehdyksen.

Konferenssiin osallistuvat myös kemiallisen aseen kieltojärjestön (OPCW) pääjohtaja Ahmet Üzümcü, täydellistä ydinkoekieltosopimusta valvovan järjestön (CTBTO) pääsihteeri Lassina Zerbo sekä YK:n aseriisuntatoimiston (UNODA) päällikkö, alipääsihteeri Izumi Nakamitsu.

Konferenssin pääaiheita ovat muun muassa kemiallisten aseiden käyttö Syyriassa, Pohjois-Korean tilanne, sekä ydinsulkusopimuksen ja ydinaseriisunnan näkymät. Osalle konferenssiin osallistujista järjestetään myös kahdenvälistä ohjelmaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)