Verkkouutiset

Keskustan kansanedustaja: On mielipuolista leimata puoluetta puheenjohtajan takia

Huolta kansanedustajassa herättää perussuomalaisten puoluejohdon kokonaisuus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ihmettelee Puheenvuoron blogissaan Jussi Halla-ahon valinnan ympärillä pyörinyttä julkista keskustelua.

– Monen älykkäänkin ihmisen mielestä Halla-aho näyttää olevan suurin piirtein saatanasta seuraava hahmo, jonka pääsy vallan kamareihin on estettävä kaikin mahdollisin keinoin. Näille tahoille tiedoksi, että Halla-aho on jo siellä, Kärnä kirjoittaa.

Kärnä yhtyy monen mielipiteeseen siitä, ettei perussuomalaiset enää ole sama puolue, kuin se oli Timo Soinin ollessa johdossa.

– Puolueen painotukset ovat muuttuneet. On siltikin mielipuolista leimata yhtä puoluetta sen puheenjohtajan takia näin voimakkaasti. Yhtä mielipuolista olisi pyrkiä systemaattisesti eristämään heidät. Tällä on vain yksi seuraus: puolue kasvaa ajan myötä maamme suurimmaksi, Kärnä ennustaa.

Kärnän mukaan sama ilmiö on havaittavissa Ruotsissa, jossa oikeistopopulistit ovat kasvattaneet suosiotaan.

– Kaikki voimakkainta kritiikkiä sekä uusia vaaleja esittävät tahot pelaavat vain yhteen pussiin ja tuo pussi kuuluu Halla-aholle.

Kärnän mukaan Jussi Halla-aho on älykäs ihminen, joka kykenee kyllä yhteistyöhön. Huolestuttavana hän sen sijaan näkee puoluejohdon kokonaisuuden.

– Tuntuu erittäin vaikealta ajatella, että puolustaisin suuressa salissa esimerkiksi ministeri Laura Huhtasaaren linjauksia, josta on muodostunut kuva ihmisoikeudet, ihmisoikeussopimukset ja evoluutioteorian kiistävänä kreationistina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)