Verkkouutiset

Kokoomusnuorten puheenjohtaja: Kokoomus ei voi istua samassa hallituksessa Jussi Halla-ahon kanssa

Kokoomusnuorten puheenjohtajan mielestä kokoomus ei voi istua samassa hallituksessa Jussi Halla-ahon perussuomalaisten kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jussi Halla-aho on tänään valittu Perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov vaatii Kokoomusta pidättäytymään hallitusyhteistyöstä Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa.

– Puheenjohtajavaihdoksen myötä perussuomalaiset ovat tehneet selkeän linjanmuutoksen. Uusi perussuomalaiset on jyrkän maahanmuuttovastainen ja avoimen EU- ja globalisaatiokriittinen puolue. Halla-ahon johtamana puolue vertautuu Euroopan muihin rasistisiin puolueisiin, joiden kanssa vastuulliset eurooppalaiset puolueet ovat pidättäytyneet tekemästä hallitusyhteistyötä, Sazonov arvioi perussuomalaisissa tapahtunutta muutosta tiedotteessaan.

– Kokoomus ei voi istua samassa hallituksessa puolueen kanssa, jonka puheenjohtaja on poliittisessa toiminnassaan ja kampanjateemoissaan kyseenalaistanut kokoomuslaisen ihmis- ja yhteiskuntakäsityksen kulmakiviä. Kun katsoo Kokoomuksen periaateohjelmaa, siellä korostuvat puolueen keskeisinä arvoina mahdollisuuksien tasa-arvo, vähemmistöjen oikeudet, kansainvälisyys sekä globaali vastuu. Ristiriita on ilmiselvä, Sazonov jatkaa.

– Kokoomuksen on osoitettava, että tässä kulkee raja. Jokaisen vastuullisen puolueen on pyrittävä olemaan hallitusvastuussa omien tavoitteidensa edistämiseksi. Tämä ei saa kuitenkaan tapahtua hinnalla millä hyvänsä. Halla-aholaisen ja kokoomuslaisen ihmiskäsityksen välinen ristiriita ja perussuomalaisten päätös kääntää selkänsä avoimelle, eurooppalaiselle Suomelle painavat enemmän kuin hallitusohjelman yksityiskohdat. Kokoomus ja Halla-ahon johtamat perussuomalaiset eivät mahdu samaan hallitukseen.

– Kokoomuksen on ilmaistava oma kielteinen kantansa Halla-ahon kanssa jatkamisesta. Tämän jälkeen pallo on pääministeri (Juha) Sipilällä. Toivon vahvasti, että Keskusta ei hyppää Halla-aholaiseen kelkkaan, vaan säilyy vastuullisena poliittisena voimana. Kokoomus on varmasti tästä eteenpäinkin valmis kantamaan vastuuta hallituksessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)