Kotimaa: Vihreä poliitikko luuli apostoli Paavalia Päivi Räsäseksi

Jukka Relander erehtyi henkilöstä ja vuosituhannesta moittiessaan sisäministeri Päivi Räsästä.

Helsingin vihreiden kärkinimiin kuuluva kolumnisti Jukka Relander arvosteli 9. elokuuta Kotimaa-lehdessä sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) kesäpuhetta.

Jukka Relanderin kirjoituksen mukaan ”sisäministeri Päivi Räsäsen puhe Kansanlähetyspäivillä Kankaanpäässä tuli kuuluisaksi lain ja Raamatun suhdetta käsitelleestä kommentista, mutta siinä oli opillisesti paljon kummallisempikin ajatus: ’Puhe rististä on hulluutta niiden mielestä, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme se on Jumalan voima’.”

Relander jatkoi, että ”en osaa kuvitella, mikä Uuden testamentin kohta antaisi tukea sille, että hartainkaan kristitty voisi erotella kadotukseen joutuvat ’meistä pelastuvista’ ”.

Hänen kirjoituksensa mukaaan ”Jeesus sanoutui jyrkästi irti tällaisista tulkinnoista. Ja tällä kohdin moni pysähtyy pohtimaan, että pitäisikö myös kirkon sanoutua irti sellaisista ajatuksista, jotka ovat kerta kaikkiaan sen opin vastaisia.”

Relanderin arvostelema ristin hulluuden sitaatti ei todellisuudessa kuitenkaan ollut Räsäseltä, vaan apostoli Paavalilta Uuden Testamentin ensimmäisestä korinttilaiskirjeestä.

Tästä löytyvässä Kankaanpään puheessaan Päivi Räsänen toteaa ennen kyseistä sitaattia sen olevan ”apostoli Paavalin sanoin”.

Uudessa Kotimaa-lehdessä Jukka Relander pahoittelee tapahtunutta. ”En voi sanoa muuta kuin että menipä pieleen. Pahoittelen virhettä”, hän toteaa.

Kristillisdemokraattien Teuvo V. Riikonen toteaa lehdessä ”tiedoksi kuitenkin Relanderille, että apostoli Paavali ei ole puolueemme jäsen”.

Kommentit