X
SULJE MAINOS
Museokortti ja lompakko 2015. LEHTIKUVA / TEEMU SALONEN

Museokortti muuttaa matkareittejä lomalla

Museokortin käyttäjistä yli puolet kertoo ottavansa huomioon kohteiden sijainnin matkaillessaan Suomessa.

Museokortti-toiminnan järjestäjät ennustavat, että kortin omistajien museovierailujen määrä kasvaa heinäkuussa selvästi vuodentakaisesta 131 400 vierailusta. Toukokuussa tehtiin 56 000 Museokortti-käyntiä ja järjestäjien mukaan kesäkuukausina vierailujen määrä kasvaa keväästä 230 prosenttia.

– Kävijätilastomme näyttävät, että kesäisin, jolloin suomalaiset matkustavat kotimaassa, myös vaikeammin saavutettavien museoiden kävijämäärät lisääntyvät, kertoo tiedotteessa yhteistyökoordinaattori Aino-Marja Miettinen.

Kesäkuussa käytöönotetun Museot.fi -sivuston karttapalvelun avulla lomamatkan varrelta voi etsiä museoita, joissa voi poiketa. Karttahakuun on listattu 280 museota.

Museokortin asiakastutkimuksessa 59 prosenttia vastanneista kertoi ottavansa huomioon Museokortti-kohteiden sijainnin matkaillessaan Suomessa.

Lähes 30 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi, että Museokortti on muuttanut heidän matkustustapaansa Suomessa. Yhtä monet vastasivat oman matkailunsa kotimaassa lisääntyneen kortin hankkimisen jälkeen.

Kyselyyn vastasi 9 088 kortin omistajaa.

Museokortti on vuoden voimassa oleva pääsylippu 277 suomalaiseen museoon. Museokortti-toiminta hoitaa Suomen museoliiton omistama osakeyhtiö FMA Creations.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt