Yhdysvaltain tautikeskuksen parta- ja viiksiohjeistus. / Centers for Disease Control and Prevention

Koronavirus tietää ikävää parrakkaille

Terveysviranomaisten mukaan osa partatyypeistä ei sovi yhteen hengityssuojainten kanssa.

Yhdysvaltain tautikeskus CDC on ohjeistanut amerikkalaisia partatyyleistä, joiden arvioidaan häiritsevän hengityssuojainten käyttöä.

CBS-kanavan mukaan vuonna 2017 laadittuja ohjeita levitettiin jälleen keskiviikkona osana koronavirusepidemian vastaisia toimia.

Tautikeskuksen julkaisussa on lueteltu kymmeniä eri parta- ja viiksityyppejä ja arvioitu niiden sopivuutta. Ongelmallisia ovat erityisesti ne, jotka häiritsevät suojaimen ja ihon välistä kontaktia. Myös hiukset olisi pidettävä kaukana kosketuspinnasta.

Liittovaltion terveysviranomaiset ovat varoittaneet, että COVID-2019-viruksen leviäminen maahan on ”väistämätöntä”. Eri puolilla Yhdysvaltoja on tähän mennessä vahvistettu 60 koronavirustartuntaa.

Tautitapauksista 45 kappaletta on havaittu Wuhanista palanneilta amerikkalaisilta ja Japanissa karanteeniin asetetulta Diamond Princess -risteilyalukselta.

Terveysministeri Alex Azerin mukaan Yhdysvaltain hätävarastossa on tällä hetkellä vain 30 miljoonaa hengityssuojainta. Terveydenhuollon henkilökunnan on arvioitu tarvitsevan mahdollisessa epidemiatilanteessa noin kymmenkertaisen määrän eli 300 miljoonaa hengityssuojainta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt