Ranskan presidentti Emmanuel Macron hallituksen etäkokouksessa joulukuussa. LEHTIKUVA / AFP Julien de Rosa

Virusvaroitus Ranskassa: Ehkä jo kolmas sulkutila

Terveysministerin mukaan tilanteen kehittymistä seurataan tunti tunnilta.

Ranskan terveysministeri Olivier Véran on varoittanut mittavista rajoitustoimista, jos koronavirustartuntojen määrä kääntyy joululomien jälkeen merkittävään nousuun.

Hänen mukaansa mitään kansanterveyttä suojaavaa toimenpidettä ei suljeta pois keinovalikoimasta.

– Tämä ei tarkoita, että olisimme tehneet asiassa päätöstä. Mutta seuraamme tilannetta tunti tunnilta, Veran sanoo Le Journal du Dimanche -lehden haastattelussa.

Maassa on vahvistettu viime viikkoina noin 5000–20 000 infektiota päivittäin eli huomattavasti vähemmän kuin marraskuun alun huipputason aikana.

Ranskassa todettiin perjantaina ensimmäinen tapaus uudesta virusmuunnoksesta, joka on levinnyt nopeasti Britanniassa. Sairastuneen kerrotaan palanneen äskettäin Lontoosta. Jo yli 50 valtiota on rajoittanut matkustamista Britanniaan tartuntojen ehkäisemiseksi.

Olivier Véran pitää EU:n yhteistä aloitusta rokotuksille erittäin hyvänä uutisena epidemiatilanteen kannalta.

– Pystymme suojelemaan haavoittuvimpia kansalaisiamme hoivakodeissa ja sairaaloissa, mikä vähentää tehohoidon tarvetta ja kuolemantapauksia sekä tukee terveydenhoidon kapasiteettia. En olisi uskonut puoli vuotta sitten, että voimme edetä asiassa näin nopeasti, ministeri totesi.

Ranskan hallituksen tavoitteena on rokottaa noin miljoona terveydenhuollon ammattilaista ja riskiryhmään kuuluvaa tammi–helmikuussa. Kevään aikana pyritään rokottamaan ainakin 14–15 miljoonaa ihmistä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt