X
SULJE MAINOS
Peijaksen sairaala Vantaalla. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Koronatilanne nyt: Sairaaloissa huomattava kuormitus

Erikoissairaanhoidon potilasmäärät vastaavat helmikuun lopun potilasmääriä.

Erikoissairaanhoidon kuormitus jatkuu sosiaali- ja terveysministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilannekatsauksen mukaan ”huomattavan suurena”.

Erikoissairaanhoidon kuormitus on ministeriön tiedotteen mukaan kasvanut viimeisen kolmen viikon aikana erityisesti vuodeosastoilla. Potilasmäärä on noussut 58 potilaasta 103 potilaaseen. Samaan aikaan teho-osastojen potilasmäärät ovat kasvaneet 23 potilaasta 34 potilaaseen. Tehohoitoon tuli viime viikolla 28 uutta koronaviruspotilasta.

Erikoissairaanhoidon potilasmäärät vastaavat nyt helmikuun 2021 lopun potilasmääriä. Tautiin liittyviä kuolemia oli eiliseen mennessä ilmoitettu Tartuntatautirekisteriin yhteensä 1 133.

Epidemiatilanteen heikentyminen voi katsauksen mukaan muodostaa ilmeisen riskin taudille alttiiden ihmisten terveydelle ja sairaalahoidon tarpeen kasvulle.

Kuluneen kahden viikon aikana rokottamattomat 12−79-vuotiaat ovat joutuneet koronavirustartunnan vuoksi erikoissairaanhoitoon 19 kertaa useammin kuin saman ikäryhmän kaksi kertaa rokotetut. Erikoissairaanhoitoon joutumisen riski on ollut suurin 50−79-vuotiailla, rokottamattomilla henkilöillä, joilla riski on 28-kertainen verrattuna saman ikäryhmän kaksi kertaa rokotettuihin.

– Tilanteen hillitsemiseksi tärkeintä on kaikin keinoin edistää mahdollisimman korkeaa rokotuskattavuutta ja terveysturvallisia toimintatapoja alueellisella ja paikallisella tasolla.

Nykyisen arvion mukaan tavoiteltu 80 prosentin rokotuskattavuus on mahdollista saavuttaa marraskuun ensimmäisellä viikolla, mikäli rokotuskattavuuden nousu ei hidastu.

12 vuotta täyttäneistä ja sitä vanhemmista 85 prosenttia on ministeriön ja THL:n mukaan saanut vähintään ensimmäisen koronarokoteannoksen ja 76 prosenttia kaksi rokoteannosta eiliseen mennessä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt