Koronarokotusten viivästyminen rasittaa monia ja on myrkkyä taloudelle. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Koronarokotetta kaupataan pimeässä netissä, rajuja hintapyyntöjä

Covid19-rokotteiden hyväksymisen jälkeen mustan pörssin tarjoukset nelinkertaistuivat.

Jerusalem Post kertoo kyberturvayhtiö Check Pointin selvityksestä, joka kertoo pimeässä verkossa kaupattavista ”koronarokotteista”.

Check Point löysi 340 mainosta mustan pörssin rokotteista, tai ”rokotteista”.

Yhtiö korostaa, ettei ole mitään mahdollisuutta vahvistaa pimeässä verkossa tehtyjen tarjousten oikeellisuutta tai alkuperää. Jos tuotetta tulisikin, sen koostumuksesta ei ole mitään takeita.

Aiemmin noin 250 dollarin hintapyynnöt ovat nyt kaksinkertaistuneet tai nousseet jopa tuhanteen dollariin. Jotkut myyvät – väittävät myyvänsä – kymmenien tuhansien annosten eriä.

Koronarokotteita hyväksyttiin käyttöön ensi kertaa joulukuussa. Sen jälkeen virusrokotemainosten määrä on kasvanut 400 prosenttia.

Turvayhtiön mukaan pimeässä verkossa mainostetaan tunnettujen lääkeyhtiöiden rokotteita tai nimettömiä rokotteita. Aiemmin rokotteet olivat yleisesti vain ”Made in China”.

Useat myyjät suostuvat vain bitcoin-maksuun.

Check Point yritti ostaa pimeästä verkosta rokotetta. Kauppiaalta tuli viesti rokotteen lähdöstä matkaan, mutta lähetystä ei koskaan saatu ja yhtiön Telegram-tili katosi parin päivän päästä.

Turvayhtiö suosittelee ihmisiä yrittämästä ostoja. Niiden ainoa todennäköinen lopputulos on yhtiön mukaan oman pankkitilin hupeneminen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt