X
SULJE MAINOS
Pohjois-Korean Kim Jong-Un. LEHTIKUVA / AFP Ed Jones

Diplomaatit pakenevat pandemian seurauksena Pohjois-Koreasta

Diktatuurissa ei virallisesti ole tilastoitu yhtään koronavirustartuntaa.

Kymmenittäin eri maiden diplomaatteja on jälleen poistunut Pohjois-Koreasta, uutisoi eteläkorealainen Korea Herald.

Joukkopaon syynä ovat maan karut elinolosuhteet, joita pitkittyneet koronarajoitukset ovat pahentaneet entisestään.

Indonesian ulkoministeriö vahvisti sunnuntaina, että maan diplomaatit ovat poistuneet Pohjois-Koreasta. Väliaikaisesta siirrosta oli keskusteltu viime vuoden lopulta lähtien.

Myös Bulgarian suurlähetystön työntekijöitä poistui samalla kyydillä.

Diplomaattien poistumista ovat kiihdyttäneet Pohjois-Korean uudet koronarajoitukset, jotka kieltävät maan sisäisen matkustamisen. Maa myös lopetti viruksen vuoksi kaiken kaupankäynnin tärkeimmän kauppakumppaninsa Kiinan kanssa, mikä on pahentanut ruokakriisiä.

– Pohjois-Korean pääkaupungin jättäminen on ymmärrettävää. Kaikki eivät kestä alueen ennennäkemättömiä rajoituksia ja akuuttia pulaa elintärkeistä asioista, kuten lääkkeistä ja terveydenhuollosta, kommentoi Venäjän suurlähetystö, josta on pelkästään heinäkuun aikana poistunut 90 työntekijää.

Pandemian aikana lukuisat maat kuten Iso-Britannia, Saksa, Brasilia ja Ruotsi ovat sulkeneet suurlähetystönsä Pjongjangissa. Myös ihmisoikeusjärjestöjen ulkomaiset työntekijät ovat palanneet kotimaihinsa.

Virallisen tiedon mukaan Pohjois-Koreassa ei ole tilastoitu pandemian aikana yhtään koronatartuntaa. Asiantuntijat pitävät lukemaa täysin epäuskottavana.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt