Uusi-Seelanti on onnistunut viime vuoden huhtikuun tautipiikin jälkeen pitämään koronan hallinnassa. worldometers.info

Koronan tukahduttaneen valtion taloudessa ennätysnousu

Uusi-Seelanti onnistui kasvattamaan talouttaan 14 prosenttia.

Koronaviruksen rajuin sulkutoimin voittanut Uusi-Seelanti onnistui aiemman romahduksen jälkeen kasvattamaan talouttaan selvästi.

The Guardianin mukaan Uudessa-Seelannissa nähtiin viime vuoden puolella vahvin talouskasvun neljännes maan historian aikana. Talouskasvua kertyi kolmannella neljänneksellä 14 prosenttia.

Uuden-Seelannin talous heitteli viime vuonna rajusti. Maassa kohdattiin huhti−kesäkuussa talousromahdus, jolloin pudotusta tuli 12,2 prosenttia.

Valtiovarainministeri Grant Robertson kommentoi talouden nopean elpymisen olleen tulos kovista ja aikaisista toimista koronaviruspandemiaa vastaan.

Uusi-Seelanti sulki yhteiskuntansa viime vuonna 51 päiväksi maalis- ja toukokuun välillä.

Maa on onnistunut koronantorjunnassa selvästi paremmin moneen muuhun valtioon verrattuna. Aseena Uudella-Seelannilla ovat olleet rajut tukahdutustoimet. Esimerkiksi vuodenvaihdetta maassa vietettiin melko normaalisti, sillä tartuntamäärät ovat olleet pieniä, tulleet ulkomailta ja eristetty.

Pahin tautipiikki maassa koettiin huhtikuussa, mutta sen jälkeen epidemia on saatu pysymään hallinnassa. Pieniä tautipiikkejä Uudessa-Seelannissa on tuonkin jälkeen ollut, mutta ne on saatu hiivutettua nopeasti.

Uutta huolta maassa herättävät kuitenkin maailmalla leviävät koronamutaatiot.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt