X
SULJE MAINOS
Monet kampaamot tekevät Britanniassa allergiatestejä varotoimenpiteenä. / Daisy Blanche

Koronan outoja jälkioireita: Sairastuneille uusia ja rajuja allergioita

Tutkijoiden mukaan tauti voi muuttaa ihmisen immuunijärjestelmän toimintaa.

Britanniassa parturit ja kampaajat ovat kertoneet tapauksista, joissa asiakkaille on ilmaantunut uusia allergioita koronaviruksen sairastamisen jälkeen.

Oireet ovat olleet ihottumien tai palovammojen kaltaisia ja liittyneet erityisesti hiusten värjäysaineisiin. BBC:n haastattelema Gemma kertoo saaneensa voimakkaan reaktion värjäysaineelle, jota hän oli käyttänyt vuosien ajan ennen koronainfektiota.

– Tein allergiatestin pienen lapun avulla. Seuraavana päivänä tunsin todella kuuman ja polttavan tunteen korvani takana, joka paheni vähitellen. Se ulottui lopulta useampaan ihokerrokseen, Gemma sanoo.

Imperial College London -yliopiston tutkijat tutkivat parhaillaan, voiko koronaviruksen sairastaminen muuttaa ihmisen immuunijärjestelmän toimintaa. Vastaavaa ilmiötä on havaittu myös muiden sairauksen kohdalla.

– Kaikkien muiden erikoisten ja hirvittävien seurausten lisäksi tämä virus vaikuttaa vahvistavan tai heikentävän tiettyjä osia immuunivasteesta, ICL:n immunologian professori Danny Altmann sanoo.

Kampaaja-alan järjestö on kehottanut yrityksiä käyttämään etukäteen allergiatestejä mahdollisten oikeustapausten välttämiseksi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt