X
SULJE MAINOS
Rahoitusta saavat pääasiassa innovatiiviset pk-yritykset. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Koronan heiluttamille pk-yrityksille sadan miljoonan euron rahoitusohjelma

Rahoitus suunnataan EU:n talouskehitykselle tärkeiksi katsotuille pääomavaltaisille teknologia-aloille.

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan suomalaisten teknologia-alan yritysten vientinäkymä on mittava.

– Siksi tuemme koronan heiluttamia pieniä ja keskisuuria yrityksiä uuteen nousuun 100 miljoonan euron ohjelmalla, ministeri Lintilä tviittaa.

Hän kertoo Euroopan investointipankin (EIP) ja valtion pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoituksen (Tesi) sopineen ohjelmasta, jolla rahoitetaan koronasta toipuvia suomalaisia pieniä ja keskisuuria yrityksiä yhteensä sadalla miljoona eurolla.

Rahoitusta saavat pääasiassa innovatiiviset pk-yritykset, joiden kasvu tyrehtyi pandemiassa ja joilla on vaikeuksia kerätä uutta pääomaa.

Rahoitus suunnataan EU:n talouskehitykselle tärkeiksi katsotuille pääomavaltaisille teknologia-aloille. Näitä ovat esimerkiksi ICT, terveydenhuolto ja niin sanottu deeptech, joka viittaa erittäin kehittyneeseen teknologiaosaamiseen.

EIP ja Tesi sijoittavat molemmat ohjelmaan 50 miljoonaa. EIP:n osuus kuuluu Euroopan takuurahastoon, joka puolestaan on osa EU:n toissa keväänä sorvaamaa 540 miljardin euron elvytyspakettia.

Ohjelma otetaan käyttöön alkuvuodesta ja sijoitusaika on kolme vuotta. Rahoituksen saaminen edellyttää vähintään 50 prosentin yksityisen pääoman osuutta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt