X
SULJE MAINOS
Bussimatkustajia Lontoossa 7. kesäkuuta. LEHTIKUVA / AFP Tolga Akmen

Koronakaranteenien seuraus: Englantia uhkaa ruokapula

Yli miljoona englantilaista on tällä hetkellä koronakaranteenissa.

Koronapandemia on luonut Englantiin realistisen uhan ruokapulasta ja häiriöistä julkiseen liikenteeseen ja jätehuoltoon, uutisoi brittilehti The Guardian.

Uhan syynä on työntekijöiden koronakaranteenit. Maassa on tällä hetkellä karanteenissa yli miljoona ihmisiä joko koronavirustartunnan tai virukselle altistumisen seurauksena.

Britannian hallitus pyrkii torjumaan uhkaa mahdollistamalla kriittisten alojen työntekijöille päivittäiset koronatestit, joilla altistumisesta aiheutuvan karanteenin voi välttää. Poikkeuslupa myönnettäisiin muun muassa ruoantuotannon, terveydenhuollon ja julkisen liikenteen parissa työskenteleville. Säädöksen on määrä tulla voimaan elokuussa.

Ruoantuotannosta varoitetaan, että hallituksen toimet ovat liian hitaita. Ohjeisiin kaivataan myös selkeyttä. Maan hallitus ei ole vielä julkaissut listaa siitä, mille aloille poikkeusluvat myönnettäisiin.

– Hallituksen tulee antaa selkeämpää ohjausta siitä, mitkä yritykset ja työpaikat saavat poikkeusluvan ja milloin säännöt astuvat voimaan, Britannian lihantuottajien liitto kritisoi.

– Pelkäämme, että jos tartunnat jatkavat kasvuaan nykyisellä tahdilla, liian moni kriittinen työntekijä joutuu karanteeniin ennen poikkeuslupasäädöksen voimaantuloa ja tuotantoketju alkaa romahtaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt