X
SULJE MAINOS
Turun yliopistollisen keskussairaalan tiloja. LEHTIKUVA/RONI LEHTI

Koronailmaantuvuus ennätyksessä Varsinais-Suomessa

Terveyskeskussairaaloissa on kymmeniä potilaita hoidossa koronan vuoksi.

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa Tyksissä on tänään tiistaina hoidossa kaiken kaikkiaan 14 koronapotilasta, joista alle viisi on tehohoidossa.

Terveyskeskussairaaloissa on kymmeniä potilaita hoidossa koronan vuoksi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen maanantaina ilmoittama 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 275 ja on koko epidemian korkein.

– Sairaalahoidon ja erityisesti tehohoidon tarve on jo valtakunnallisesti ylittänyt sen, minkä ajatellaan olevan kriittinen raja. Meillä on Varsinais-Suomessa paljon koronapotilaita terveyskeskuksissa, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo.

Ei vanhempia koulujen joulujuhliin

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä terävöitti hieman voimassa olevia suosituksiaan tiistaina. Oppilaitoksissa järjestettäviin joulujuhliin voivat osallistua ainoastaan oppilaat, opettajat sekä muu välttämätön henkilökunta.

Yksityistilaisuuksia järjestäessä tulee kiinnittää huomiota terveysturvallisiin käytäntöihin, joita ovat etenkin käsihygienia, riittävät turvaetäisyydet ja suunenäsuojuksien käyttö.

Jos pikkujoulujuhlia järjestetään sellaisessa paikassa, jossa koronapassia ei voida tarkistaa, koronakoordinaatioryhmä suosittelee harkitsemaan tarkkaan, voidaanko niitä ylipäätänsä järjestää.

– Pikkujoulujuhlia voidaan pitää, jos ne voidaan järjestää terveysturvallisesti, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

Tällä hetkellä maskisuositus koskee 4. luokkalaisia ja sitä vanhempia oppilaita. Mikäli alakoulussa todetaan merkittäviksi arvioituja tartuntaryppäitä, voidaan maskisuositus ulottaa koskemaan myös 1-3 vuosiluokkien oppilaita.

Koulu- tai kuntakohtaisesti voidaan harkita myös hybridi- tai etäkouluopetukseen siirtymistä rajoitetuksi ajanjaksoksi, jos oppilaitoksessa todetaan merkittäviä tartuntaryppäitä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt