X
SULJE MAINOS
Venäjän ja Suomen välinen raja on kiinni, mutta sen voi ylittää tietyillä poikkeusehdoilla. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Koronaa leviää nyt Venäjältä – terveysjohtajalta vetoomus Ylellä

Autoja kerrotaan olevan rajalla jonoksi asti.

Uusia koronavirustartuntoja leviää nyt Suomeen yhä useammin Venäjän-matkoilta, Yle Novosti kertoo.

Kyseessä ovat lehden mukaan erityisesti kaksoiskansalaiset, joilla on sekä Suomen että Venäjän passi. Nykyisin noin 1000-1500 henkilöä ylittää itärajan päivittäin.

Sairaanhoitopiirien tietoon on tullut tapauksia, joissa matkustajat eivät ole noudattaneet viranomaisten suosittelemaa 10 päivän karanteenia.

Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja Tuula Karhulan mukaan kaikkea turhaa matkustamista tulisi nyt välttää.

– Pyydämme kaikkia miettimään uudelleen, onko matka on todella välttämätön, Karhula sanoo Ylelle.

Karhulan mukaan Venäjältä tulleiden tartuntojen osuus on viikkotasolla noin kolmasosa koko sairaanhoitopiirin uusista tartunnoista. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän terveyden ja sairaanhoidon palveluiden johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo Helsingin Sanomille, että Kymenlaaksossa uusista tartunnoista jopa puolet on tullut Venäjän-matkoilta.

Vaikka Kaakkois-Suomessa tartuntoja todetaan muuhun Suomeen verrattuna varsin vähän, ovat määrät olleet viime aikoina nousussa. Viikkotasolla uusia tartuntoja todetaan noin 25, ja niistä osa on Venäjältä koronaa tuoneiden aiheuttamia jatkotartuntoja.

Postia ja matkustajia Suomen ja Venäjän välillä kuljettavan HH-kuriirin yrittäjä Jukka Jyrkisen mukaan ”aikaisempaan verrattuna rajalla liikkuu huomattava määrä Suomen rekisterissä olevia autoja”.

– Venäjän puolella välillä jopa jonoksi asti, Jyrkinen kertoo HS:lle.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt