X
SULJE MAINOS
Satakunnan koronatilanne on tällä hetkellä maan huonoin. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Korona ryöpsähti – TS: Täällä nyt koko maan huonoin tilanne

Satakunnassa on paljastunut altistumisia jopa sairaalan kirurgisella osastolla.

Satakunnassa on tällä hetkellä sairaalahoidossa 16 potilasta koronaviruksen vuoksi. Kahden viikon ilmaantuvuusluku on yli 200 tartuntaa 100 000 ihmistä kohden. Asiasta uutisoi Turun Sanomat.

Maakunnan koronatilanne on maan huonoin. Jopa sairaalassa on todettu tartuntoja henkilöillä, jotka ovat olleet Porin Satasairaalan kirurgisen osaston asiakkaina.

Kummankaan sairastumisesta ei tiedetty. Todennäköisesti ainakin toinen potilaista on saanut tartunnan sairaalassa. Molemmat potilaista olivat osastolla ilman eristystä, ja potilaiden huonetoverit ja lähikontaktit on kartoitettu ja tarvittaessa asetettu karanteeniin.

Muilla osastolla olleilla ei kuitenkaan ole todettu koronatartuntaa.

– Altistuminen virukselle on mahdollista käytännössä missä tahansa, Satasairaalan tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä sanoo TS:lle.

Valtakunnallinen etätyösuositus on valtionvarainministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön mukaan voimassa 15.10.2021 asti kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä ATTR suosittaa kuitenkin, että etätyön mahdollistamista jatketaan edelleen 31.10.2021 asti.

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt