Koronan vuoksi sairaalahoidossa on enää 118 potilasta ja tehohoidossa 32 potilasta. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Korona hiipuu – ”Valtavan hyvä uutinen”

Kansanedustajan mukaan myös kaukainen sijainti vaikuttaa suojanneen Suomea epidemialta.

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma pitää tuoreita tietoja Suomen epidemiatilanteesta erittäin lupaavina.

Hän viittaa THL:n julkistamiin lukuihin, joiden mukaan koronavirustartuntoja on valtaosassa maata hyvin vähän tai ei lainkaan. Yhdentoista sairaanhoitopiirin alueella on raportoitu toukokuussa enimmillään viisi tartuntaa.

Pohjois-Karjalassa, Itä-Savossa ja Ahvenanmaalla edellisestä kirjatusta Covid-19-tapauksesta on jo noin kolme viikkoa.

– Tämä on valtavan hyvä uutinen. Korona on ainakin tällä erää hiipumassa pois Suomesta. THL:ltä saamani tiedon mukaan epidemiahuippu oli jo 6. huhtikuuta, jolloin 228 henkilöä oli sairaalassa ja heistä 81 tehohoidossa. Tämä kyllä kertoo siitä, että meillä on hyvin noudatettu ohjeita, Pia Kauma kirjoittaa Facebook-julkaisussaan.

– Kaukainen sijainti ja se, että Suomessa on hyvin vähän läpikulkuliikennettä ovat suojanneet meitä myös, sanoi tuttu infektiolääkäri, Kauma jatkaa.

Kansanedustaja kertoo seuranneensa mielenkiinnolla rajoitusten purkamista esimerkiksi Espanjassa. Hänen mukaansa Suomen hallituksella olisi petrattavaa oman strategiansa avoimessa ja selkeässä viestinnässä.

– On tärkeää, että ihmisille kerrotaan avoimesti, mitä mittareita seurataan, ja mitä seuraavaksi tapahtuu, jos asiat menevät odotetusti tai jos ne eivät menekään niin. Jos jotakin toivoisin Suomessakin hallituksen vielä parantavan omassa toiminnassaan, niin tällaista selkeää ja avointa mittareiden seurantaa ja järjestelmällisyyttä rajoitusten purkamisessa, Kauma jatkaa.

Espanja on meidän perheelle läheinen paikka. Siksi olen mielenkiinnolla seurannut rajoitusten purkamista. Tämä…

Posted by Pia Kauma on Saturday, May 16, 2020

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt