Risteilyjen kysyntä on kasvanut pikkujoulukaudella. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Korona ei paina: ”Uivissa yökerhoissa” juhlat aamuun asti

MaRA:n Timo Lappi kysyy varustamojen vastuullisuuden perään.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa:n toimitusjohtaja Timo Lappi arvostelee risteilyalusten koronakäytäntöjä.

– Onko tämä vastuullista toimintaa varustamolta? Entä kilpailuneutraalia? Yökerhossa Helsingissä anniskelu loppuu 22.00. Uivassa yökerhossa, joka ei ole matkalla minnekään, juhlat jatkuvat aamuun asti, Lappi päivittelee Twitterissä.

Hän viittaa tästä löytyvään Ylen juttuun. Siinä ruoditaan Klamydia-yhtyeen Tallink Siljan M/S Victorialla järjestetyn keikan herättämää keskustelua. Sosiaalisessa mediassa kiertäneiden kuvien perusteella keikalla oli tungosta ja maskeja ei näkynyt. Keikka ja suomalaisten käytös nousi keskusteluun Ruotsissakin. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

Tallink Siljalta kerrotaan Ylelle, että yhtiö on päättänyt peruuttaa loput pikkujouluviikonlopuiksi sovitut artistien keikat, ettei Klamydian esiintymisen tapaisia tilanteita enää synny.

Pikkujoulukauden kerrotaan lisänneen selvästi risteilyjen kysyntää. Tallinkin laiva on Viron lipun alla, joten sen yökerho voi olla auki aamuun asti.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo pitää Timo Lapin esiin nostamia kysymyksiä hyvinä.

– Ensin näitä tuetaan valtion taholta ja sitten ei toimita yhtä vastuullisesti, eikä edes solidaarisuusmielessä rajoitukset tunnu paljon heitä koskevan, Wallinheimo vastaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt