Verkkouutiset

Konservatiivipuolueessa kuohuu Britanniassa, pääministeriä uhkaa vaihtopenkki

Pieleen menneet parlamenttivaalit jaBbrexit saattavat koitua Theresa Mayn kohtaloksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian pääministeri Theresa Maylla on arvioiden mukaan noin kymmenen päivää aikaa saada aikaan puoluettaan tyydyttävä ratkaisu Brexit-linjaan, kertoo The Independent.

Jatkon kannalta ratkaisevana aikatauluna pidetään perinteistä kuningattaren puhetta, jonka on määrä tapahtua kesäkuun lopussa.

May on joutunut hankalaan asemaan hävittyään puolueensa enemmistöaseman parlamenttivaaleissa uusien vaalien myötä. Tilannetta eivät helpota konservatiivipuolueen sisäiset näkemyserot maan euroeron toteutustavasta.

Konservatiivipuolueen euroskeptikkosiipi on varoittanut, että lipsuminen ns. kovasta Brexitistä johtaisi Mayn aseman haastamiseen puoluejohtajana. Lievennykset ovat todennäköisesti kuitenkin käytännössä välttämättömiä, mikäli hallituskumppani Pohjois-Irlannin unionistipuolue halutaan pitää tyytyväisenä ja enemmistö parlamentissa säilyttää yhteistyön kautta.

Mikäli konservatiivit ajautuisivat puheenjohtajan vaihtamiseen, esillä olleita vaihtoehtoja voisivat olla kovan Brexitin kannattajista ulkoministeri Boris Johnson ja Brexit-ministeri David Davis, kun taas sisäministeri Amber Rudd edustaisi pehmeämpää linjaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)