Konkurssi on mutkikas oikeusprosessi, jonka menettely voi myös jäädä kesken. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Konkurssien määrä vähentynyt

Konkursseja on pantu tänä vuonna vireille viimevuotista vähemmän kaikilla päätoimialoilla.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi–syyskuussa pantiin vireille 1 745 konkurssia, mikä oli lähes 12 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli 9 300, mikä oli vain 0,8 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Konkurssien määrä väheni kaikilla päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät rakentamisen päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 336 konkurssia, mikä oli noin 18 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Yritysaneerauksia pantiin tammi–syyskuussa vireille 260, mikä oli vain 0,4 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilökunnan määrä yrityssaneeraukseen haetuissa yrityksissä oli 5 894, mikä oli 3 717 henkilöä enemmän kuin edellisvuonna.

Yrityssaneerausten määrä kasvoi maa-, metsä- ja kalatalouden, teollisuuden ja kaivostoiminnan, kuljetuksen ja varastoinnin sekä muiden palveluiden päätoimialoilla.

Yrityssaneerausten määrä väheni rakentamisen, kaupan sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnan päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten yrityssaneeraukset vähenivät kaupan päätoimialalla, missä pantiin vireille 29 yrityssaneerausta, mikä oli 15 saneerausta vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt