X
SULJE MAINOS
Konkurssihakemusten määrä kasvoi. LEHTIKUVA/PEKKA SAKKI

Konkurssien määrä kasvoi tammi-syyskuussa

Tammi–syyskuussa pantiin vireille 1808 konkurssia.

Tilastokeskuksen mukaan tämä on 3,3 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan vuotta aiemmin.

Henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 8838, mikä on 481 henkilötyövuotta (5,2 %) vähemmän kuin edellisvuonna.

Vireille pantujen konkurssien määrä väheni tammi-syyskuussa kaupan (5,1 %) sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnan (16,4 %) toimialoilla vuoteen 2020 verrattuna.

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi tammi-syyskuussa maa-, metsä- ja kalatalouden, teollisuus- ja kaivostoiminnan, rakentamisen sekä kuljetuksen ja varastoinnin päätoimialoilla vuoden 2020 vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Konkurssit kasvoivat lukumäärällisesti eniten rakentamisen päätoimialalla. Toimialalla pantiin vireille 398 konkurssia, mikä on 63 konkurssia (18,8 %) enemmän kuin vuotta aiemmin. Suhteellisesti konkurssien määrä kasvoi eniten maa-, metsä- ja kalatalouden toimialalla (51,1 %).

Vuoteen 2019 verrattuna konkurssien määrä on vähentynyt 8,5 prosenttia.

Yrityssaneerausten määrä väheni

Tilastokeskuksen mukaan kuluvan vuoden tammi–syyskuussa pantiin vireille 242 yrityssaneerausta, mikä on 18 yrityssaneerausta (6,9 %) vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Yrityssaneerausten määrä laski kaikilla toimialoilla lukuun ottamatta kaupan toimialaa sekä rakentamista. Kaupan alalla pantiin vireille 39 yrityssaneerausta, mikä on kymmenen saneerausta enemmän kuin vuotta aiemmin vastaavaan aikaan.

Yrityssaneeraukset vähenivät määrällisesti eniten muiden palveluiden päätoimialalla, jolla pantiin vireille 59 yrityssaneerausta, eli 15 yrityssaneerausta vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Suhteellisesti yrityssaneeraukset vähenivät eniten toimialalla kuljetus ja varastointi (24,2 %).

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt