Loppuunmyynti-ilmoitus Makuuni-videovuokraamoketjun liikkeen ikkunassa. Liikkeessä on loppuunmyynti Makuunin konkurssin takia. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Konkurssien määrä kasvanut

Tammi–elokuussa pantiin vireille 1769 konkurssia, mikä on 319 konkurssia (22,0 %) enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 8 498, mikä on 664 henkilöä eli 8,5 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna, kertoo Tilastokeskus.

Ero vireille pantujen konkurssien määrässä vuoteen 2017 verrattuna johtuu osaltaan verohallinnon alkuvuodesta 2017 tekemien konkurssihakemusten poikkeuksellisen pienestä lukumäärästä.

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi kaikilla päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit kasvoivat muiden palveluiden päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 558 konkurssia, mikä on 160 konkurssia (40,2 %) enemmän kuin edellisvuonna.

Konkurssin vireilletulo ei läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan ”konkurssiin menemistä” ilmaisun varsinaisessa merkityksessä. Konkurssi oikeudenkäyntinä on mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt