Uudistuksen myötä myös aikuinen voidaan tuomita ehdollisen vankeuden tehosteeksi valvontaan. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Konkursseja vireille aiempaa vähemmän

Eniten konkurssit vähenivät tammikuussa vuodentakaisesta majoitus- ja ravitsemistoiminnassa.

Tilastokeskuksen mukaan tammikuussa pantiin vireille 245 konkurssia, mikä oli 17,2 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 1 148, mikä oli 16,1 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Vireille pantujen konkurssien määrä väheni teollisuuden ja kaivostoiminnan, kuljetuksen ja varastoinnin, majoitus- ja ravitsemistoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät majoitus- ja ravitsemistoiminnan päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 18 konkurssia, mikä oli 52,6 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Konkurssien määrä kasvoi tammikuussa maa-, metsä- ja kalatalouden, rakentamisen sekä kaupan päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit lisääntyivät kaupan päätoimialalla, missä pantiin vireille 56 konkurssia, mikä oli 12,0 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan kalenterivuoden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä. Konkurssi on myös pitkä prosessi, joka voi toisinaan jäädä kesken.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt