Koneen pääkonttori Espoossa. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Koneella vahva kausi huhujen kiihtyessä

Hissiyhtiö näkee kehitystä kilpailijoista erottautumisessa ratkaisujen ja palveluiden kautta.

Hissiyhtiö Koneen toimitusjohtajan Henrik Ehrnroothin mukaan yhtiön kehitys toisella vuosineljänneksellä oli hyvää monella saralla.

Koneen liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa vuodentakaisesta yli yhdeksän prosenttia 2,54 miljardiin euroon ja liikevoitto hiukan yli kuusi prosenttia 307 miljoonaan. Saadut tilaukset kasvoivat yhdeksän prosenttia 2,31 miljardiin euroon.

– Olen erityisen tyytyväinen, että saadut tilauksemme jatkoivat erittäin hyvää kasvua ja nyt myös tilausten marginaali parantui. Liikevaihdon kasvu tuli tasapainoisesti kaikista liiketoiminnoista ja kaikilta maantieteellisiltä alueilta, Ehrnrooth kertoo tulostiedotteessa.

Kone ei ota tiedotteessaan sanallakaan kantaa viimeaikaisiin markkinahuhuihin, joiden mukaan yhtiö haluaisi ostaa itselleen saksalaisen Thyssenkrupp-konsernin hissiliiketoiminnan.

Sen sijaan Ehrnrooth painottaa yhtiön kokonaisvaltaista kilpailukykyä, josta kertoo hyvä tilausten ja niiden marginaalien kasvu.

– Näemme jatkuvaa kehitystä kilpailijoista erottautumisessa ratkaisujemme ja palveluidemme kautta, hän toteaa.

Hyvän alkuvuoden perusteella yhtiö odottaa liikevaihtonsa kasvavan koko vuonna 4–7 prosenttia vertailukelpoisin valuuttakurssein. Oikaistun liikevoiton arvioidaan nousevan 1,17–1,25 miljardiin euroon.

Lue myös:

HS: Kone on historiansa merkittävimmän päätöksen edessä

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt