Konecranes on saattanut loppuun noin kolme vuotta sitten toteutettua MHPS-yrityshankintaa seuranneen integraation. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Konecranes vaihtaa toimitusjohtajaa

Yhtiö on hallituksen puheenjohtajan mukaan valmis seuraavaan vaiheeseen kehityksessään.

Nostureita valmistavan Konecranesin hallitus on nimittänyt Rob Smithin toimitusjohtajaksi ensi vuoden helmikuun alusta alkaen.

Nykyinen toimitusjohtaja Panu Routila jättää yhtiön välittömästi. Väliaikaisena toimitusjohtajana toimii yhtiön talousjohtaja Teo Ottola.

Konecranesin hallituksen puheenjohtaja Christoph Vitzthumin mukaan Smith on globaali johtaja, jolla on meriittejä johtavien markkinapositioiden saavuttamisesta innovatiivisten liiketoimintastrategioiden kautta sekä syvää osaamista digitalisaatiosta ja vahvasta asiakasfokuksesta.

Smith siirtyy Konecranesille AGCO Corporationista, jossa hän on viimeksi toiminut Euroopan ja Lähi-idän vastaavana johtajana. Hän on 54-vuotias Yhdysvaltojen sekä Saksan kaksoiskansalainen.

Konecranes on saattanut loppuun noin kolme vuotta sitten toteutettua MHPS-yrityshankintaa seuranneen integraation, ja yhtiö on Vitzthumin nyt valmis seuraavaan vaiheeseen kehityksessään.

– Panu Routila on menestyksekkäästi johtanut Konecranesia merkittävän siirtymän läpi yhtiön kasvupolulla, ja hallituksen puolesta haluan lämpimästi kiittää Panua hänen työstään tämän siirtymän aikaansaamisessa, Vitzthum toteaa yhtiön pörssitiedotteessa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt