Verkkouutiset

Kommunistit takaisin puoluerekisteriin

Puolueen mielestä hävittäjärahat pitäisi ohjata kuntien talouden elvyttämiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen kommunistinen puolue (SKP) on tehnyt paluun puoluerekisteriin. Oikeusministeriö on päivittänyt puolueen statuksen juuri ennen kuntavaaleja.

Puolue kertoo aikovansa jatkaa heikompien puolustamista ja korostavansa kuntavaalikampanjassaan erityisesti kuntien roolia työllistäjinä.

– SKP on tällä kertaa ainoa kommunistinen puolue näissä kuntavaaleissa, SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg sanoo tiedotteessa.

Sandberg kertoo, että kun päätös puolueen palauttamisesta rekisteriin oli tehty, ei sen toteuttaminen ollut kuin ajan kysymys. Aikaa tosin kului enemmän kuin oli arvioitu ja jännitystä riitti viime metreille, kun korttien laskenta oli odotettua hitaampaa.

– SKP:llä on hyvät lähtökohdat parantaa viime kuntavaalien tulosta. Niissä emme suoriutuneet kuten olisi pitänyt ja nyt onkin tavoitteena ottaa takaisin valtuustopaikkoja muutamilla keskeisillä paikkakunnilla.

6-tuntiseen vuoroon ansiotasoa alentamatta

Sandberg näkee, että SKP:llä on esittää hyvin konkreettisia vastauksia työllisyyteen, palveluiden riittävyyteen ja esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjuntaan.

– Vaaliohjelmamme lähtökohta on, että ne rahat, jotka nyt aiotaan käyttää hävittäjien hankintaan ja käyttöön, tulisi sen sijaan ohjata kuntien talouden elvyttämiseen. On vastuutonta, että nyt ollaan tekemässä 40 miljardin sitoumusta tilanteessa, jossa olemme vasta ajautumassa talousvaikeuksiin, Sandberg sanoo.

Hänen mukaansa koronakriisi on vasta esimakua paljon isommasta talouden syöksykierteestä, joka alkoi itse asiassa jo ennen koronaepidemiaa. Korona vain osui sopivasti paikalle syntipukiksi.

– Kun talous kääntyy laskuun maailmalla, se tulee iskemään erityisesti vientiin. Siksi meidän olisi nyt ehdottomasti kiinnitettävä huomio kulutuskysyntään ja työpaikkojen luomiseen kotimaassa. Tähän kunnilla on kaikki mahdollisuudet. Ne voivat toimia vastuullisesti ja edellyttää esimerkiksi hankinnoissaan sosiaalisten kriteerien täyttämistä, työllisyystoimia ja ilmastonmuutosta hillitseviä ratkaisuja.

Sandbergin mukaan esimerkiksi siirtyminen kahteen 6-tuntiseen vuoroon ansiotasoa alentamatta sosiaali- ja terveyspalveluissa parantaisi palveluiden laatua ja tarjoaisi helpotuksen ylikuormittuneille työntekijöille.

– Tämä onnistuisi valtion kohdentamalla elvytysrahalla ja parantuvilla verotuloilla, Sandberg näkee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)