Euroopan komissio Brysselissä. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Komissio vahvistaa Euroopan pääomamarkkinoita

EU haluaa varmistaa, että Eurooppa toipuu koronaviruksen aiheuttamasta talouskriisistä.

Euroopan komissio julkaisi tänään uuden toimintasuunnitelman EU:n pääomamarkkinaunionin vahvistamiseksi tulevina vuosina, tiedotteessa kerrotaan.

Toimintasuunnitelman tavoitteena on yhdistää kansalliset pääomamarkkinat EU:n laajuisiksi pääoman sisämarkkinoiksi ja tehdä EU:sta sellainen toimintaympäristö, jossa ihmisten on entistä turvallisempaa investoida pitkällä aikavälillä.

Lisäksi tavoitteena on varmistaa, että EU:n talouden elpyminen on vihreää, digitaalista, osallistavaa ja kestävää. Tämä edellyttää, että rahoituksen saannista tehdään helpompaa eurooppalaisille yrityksille ja etenkin pk-yrityksille.

Tavoitteiden saavuttamiseksi komissio esittää tänään kuusitoista kohdennettua toimenpidettä, joilla pääomamarkkinaunionin toteuttamista edistetään konkreettisesti.

EU aikoo muun muassa luoda yritystietoja koskevan keskitetyn palvelupisteen sijoittajia varten, yhdenmukaistaa EU-maiden maksukyvyttömyyssäännöt tai lähentää niitä sekä vahvistaa investointisuojaa, jolla tuetaan rajat ylittävien investointien määrän kasvamista EU:ssa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt