Puolueiden kärki on ennallaan. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Kokoomuspoliitikot kummissaan: PS haluaa EU:lta sote-hyväksynnän

Eduskunnan kyselytunnilla oppositio vaati hallitusta lähettämään sote-uudistus EU-komission arvioitavaksi.

Kokoomuksen kansanedustajat Timo Heinonen ja Arto Satonen kummastelevat Twitterissä perussuomalaisten esittämää toivetta saada sote-uudistukselle hyväksyntä EU:lta.

– Aikoihin on eletty, kun perussuomalaiset vaatii soteuudistukselle EU-notifikointia eli EU:n hyväksyntää, Satonen kirjoittaa.

Perussuomalaisten Jani Mäkelän mukaan puolue haluaa vain varmistaa, ettei Suomeen kohdistuisi rangaistuksia uudistuksen tultua täytäntöön.

– Kyse on siitä, että hallitus ottaa riskin Suomeen kohdistuvista satojen miljoonien tai suuremmista korvausvaatimuksista ja soten romuttamisesta jälkikäteen. Syy on kokoomuksen ahneuden, Mäkelä vastaa kokoomuksen Timo Heinoselle Twitterissä.

Torstain kyselytunnilla oppositio tivasi pääministeri Juha Sipilältä (kesk.) vastausta EU-notifikaatio-kysymykseen. Sipilä kertoi viime viikon kyselytunnilla saaneensa komissiosta sellaisia terveisiä, että Suomen ei kannattaisi lähettää sosiaali- ja terveysuudistusta EU-komission käsiteltäväksi.

Helsingin Sanomien lähteiden mukaan komissio ei ole ohjeistanut Suomea olemaan lähettämättä uudistusta kilpailuosaston arvioitavaksi.

Oppositio vaati kyselytunnilla, että sote-uudistukselle tulisi saada EU-komission kilpailuosaston hyväksyntä. Perustuslakivaliokunnan lausunnossa edellytettiin EU-notifikaation hankkimista, jos sosiaali- ja terveysvaliokunta ei saa asiasta tarpeeksi riittävää selvitystä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt