X
SULJE MAINOS

Kokoomusopiskelijat tyrmää pikaselvityksen yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhdistämisestä

Kokoomusopiskelijoissa ei lämmetä opetus- ja viestintäministeri Krista Kiurun (sd.) ajamalle nopealle selvitykselle yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhdistämisestä.

Krista Kiuru kertoi perjantaina aikeistaan tilata selvitys koskien korkeakoulujen yhdistämistä vielä tämän hallituskauden aikana, jotta asiasta voidaan päättää ensi hallitusneuvottelussa.

Kokoomuksen opiskelijajärjestön Tuhatkunnan puheenjohtaja Daniel Lahti kehottaa tiedotteessaan Kiurua laittamaan jäitä hattuun.

”Tätä hallituskautta on jäljellä noin 50 työpäivää. Vastuulliseen koulutuspolitiikkaan ei kuulu hetken mielijohteesta kiireellä tilatut selvitykset, jotta asiasta saataisiin pikainen päätös seuraavissa hallitusneuvotteluissa”, Lahti huomauttaa.

Tämän lisäksi Lahti muistuttaa, että ammattikorkeakouluilla ja yliopistoilla on omat roolinsa.

”Yliopistojen päätehtävä on tieteen tuottaminen siinä missä ammattikorkeakoulun tehtävä on tuottaa osaavaa, ammattitaitoista työvoimaa.”

“Suurten koulutuksesta tehtyjen leikkausten myötä on varmasti järkevää tarkastella korkeakoulujärjestelmämme toimivuutta esimerkiksi liiketalouden ja tekniikan opintojen päällekkäisyyksien osalta, mutta molempien pumppujen yhteen naittaminen olisi väärä ratkaisu”, Lahti toteaa.

Koulutuspolitiikan pienilläkin muutoksilla saattaa hänen mukaansa olla kauaskantoisia vaikutuksia, jotka näkyvät kansankunnan osaamistasossa vasta vuosien päästä.

”Suurilla ja hätiköidyillä muutoksilla, joiden taloudellisia, sosiaalisia ja osaamiseen liittyviä vaikutuksia ei selvitetä riittävän perusteellisesti, voi olla katastrofaalisia vaikutuksia korkeakoulujärjestelmämme toimivuuden ja tarkoituksenmukaisuuden osalta”, Lahti sanoo.

”Krista Kiurulla on ollut vuodesta 2013 asti aikaa tilata erilaisia selvityksiä. Nyt taitaa olla niin, että ministeriössä taitaa kyllä tekemistä riittää, mutta Kiurulla ei.”

Lahden mukaan ”poukkoilevasti toteutettu koulutuspolitiikka” viestii siitä, että ministeri aloittelee vaalikampanjaansa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt