Puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) mukaan Senaattikiinteistöt piinaa puolustusvoimia korkeilla vuokrilla. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kokoomusnuoret: Ministerin esitys romuttaisi naisten aseman armeijassa

Henrik Vuornoksen mukaan säästöjen kohdentaminen ei kuulu ’prosenttiliikkeen puolustusministerille’.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Henrik Vuornos tyrmää puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) lausunnot puolustusvoimien säästöjen kohdentamisesta.

– Aikoinaan puna-armeija ei saanut Suomen armeijaa polvilleen, mutta on vaara, että Senaattikiinteistöt saavat. Se nyhtää meidät puhtaiksi korkeilla vuokrillaan, mutta me käymme vastaiskuun, puolustusministeri totesi Lännen Median haastattelussa.

Niinistön mukaan naisten vapaaehtoinen asepalvelus saatetaan jäädyttää vuodeksi. Myös kriisinhallintatyöhön voi kohdistua säästöjä.

Vuornos toteaa, että ministerin kommentit lähettävät vääränlaisen viestin naisille, jotka suorittavat asepalvelusta, opiskelevat upseereiksi tai työskentelevät sotilasviroissa.

– Naisten vapaaehtoisen asepalveluksen määräaikainen poistaminen tuhoaisi 20 vuoden pitkäjänteisen työn, joka naisten vapaaehtoisen palveluksen kehittämiseen on käytetty. Puolustusvoimissa on vihdoin päästy siihen tilanteeseen, että naisiin suhtaudutaan tasavertaisina sotilaina, eikä sitä voida romuttaa tällaisilla päähänpistoilla, Vuornos sanoo tiedotteessa.

Vuornoksen mukaan Niinistön asenteet ”heijastelevat talvisotafantasioita”, jotka ovat irrallaan nykypäivän yhteiskunnasta.

– Naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta on ollut merkittävästi hyötyä Puolustusvoimille, mutta myös koko muulle suomalaiselle yhteiskunnalle. Puolustusvoimat on pystynyt laajentamaan rekrytointipohjaansa merkittävästi ja myös naisten osaaminen on voitu valjastaa sotilaallisen maanpuolustuksen käyttöön. Palveluksensa suorittaneet tuhannet naiset ovat pystyneet hyödyntämään palveluksessa opittuja taitoja myöhemmin elämässä, Vuornos toteaa.

Kokoomusnuorten mielestä puolustusministeri on ylittänyt omien toimivaltuuksiensa rajat.

– Näin perustavanlaatuisia muutoksia tuovien säästöjen kohdentaminen kuuluu hallituksen pöytään, ei prosenttiliikkeen puolustusministerille. Toivon, että keskusta ja kokoomus irtautuvat välittömästi näistä järjettömistä esityksistä, Vuornos sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt