Verkkouutiset

Kokoomusmeppi Petri Sarvamaa: EU:n jäsenmaat pian valmiita tiiviimpään yhteistyöhön

Europarlamentaarikon mukaan EU voisi tehdä huomattavasti enemmän vakauden eteen panostamalla lisää yhteistyöhön sekä ulkoisen että sisäisen turvallisuuden saralla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa sanoo tiedotteessaan, että EU:n budjetti on kovien muutospaineiden alla. Samalla on hänen mukaansa herätty miettimään, mitä EU todella haluaa saada aikaan.

– Brexit, siirtolaiskriisi ja uudet turvallisuusuhat pakottavat Euroopan parlamentin, jäsenmaat ja komission miettimään EU:n tuloja ja menoja uudelleen. EU voisi tehdä huomattavasti enemmän vakauden eteen panostamalla lisää yhteistyöhön sekä ulkoisen että sisäisen turvallisuuden saralla. Muutos on kuitenkin mahdollinen vasta, kun jäsenmaat ovat siihen todella valmiita, Sarvamaa sanoo

Eurobarometri-kyselyiden mukaan myös suurin osa eurooppalaisista toivoo EU:n panostavan enemmän turvallisuuteen.

– Eurooppalaiset haluavat ennen kaikkea vakautta. Se on tärkeää Brexitin ja Donald Trumpin aiheuttaman epävarmuuden keskellä, Sarvamaa painottaa.

Hän uskookin jäsenvaltioiden olevan pian valmiita tiiviimpään yhteistyöhön.

– Nyt alkaa EU:n uusi yhteen hitsautumisen aikakausi.

Sarvamaa on mukana neuvottelemassa EU:n budjetin käyttöä koskevien sääntöjen uudistamisesta talousarvion valvontavaliokunnassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)