Kokoomuksen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

Kokoomusmeppi Brexit-sopimuksesta: Kukaan ei voittanut, kansalaiset hävisivät

Tulevaisuus näyttää, miten britit pärjäävät, Sirpa Pietikäinen arvioi.

Pitkäaikaisen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen (kok.) mukaan yhteistyö Britannian ja EU:n välillä tulee jatkumaan myös Britannian EU-eron jälkeen. Vaikka kukaan ei voittanut jouluaattona sopimukseen päättyneissä kauppasopimusneuvotteluissa, odottaa Pietikäinen Britannialta jatkossakin paljon, etenkin ilmastopolitiikan saralla.

Sopimuksen lopullista vaikutusta on kokoomusmepin mukaan vielä vaikea arvioida. Kukaan ei voittanut, kansalaiset häviävät, vuodesta 2008 EU-parlamentissa istunut Pietikäinen tiivistää.

– Kiistojen ratkaisu on normaalin kv.riitojenratkaisumenettelyn mukainen. Tulevaisuus näyttää miten hyvin britit tämän kanssa pärjäävät. Kukaan ei tässä sopassa voittanut, kansalaiset hävisivät mutta vähemmän kuin pahimmassa coldbrexit tapauksessa olisi ollut mahdollista, Pietikäinen arvioi Twitterissä.

– Euroopan parlamentti käsittelee sopimuksen heti 2021 kun olemme saaneet tilaisuuden perehtyä siihen yksityiskohtaisesti. Elämä ja yhteistyö EU:n ja Britannian välillä jatkuu. Uudet haasteet globaalissa maailmassa hitsaavat yhteen. Glasgow cop26, odotamme paljon briteiltä, hän jatkaa.

COP26 on YK:n ilmastokokous, joka järjestetään ensi vuonna Skotlannin Glasgowssa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt