X
SULJE MAINOS

Kokoomusmepit tukevat Junckerin investointiohjelmaa

Kokoomusmepit kiittävät komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin investointiohjelmaa, mutta muistuttavat, että paketti yksin ei ratkaise kaikkia ongelmia.

Kokoomusmeppien mielestä 315 miljardin euron investointiohjelman tueksi EU:n budjettivaroja on suunnattava vaikuttavampiin kohteisiin, sisämarkkinoita on tehostettava sekä pk-yritysten työllistämismahdollisuuksia parannettava.

– Investointiohjelma tuo uusia innovatiivisia työkaluja EU:n käyttöön. Sen rinnalla on katsottava miten voimme käyttää julkisia varoja nykyistä viisaammin niin, että rahamme tukevat kestävää kasvua, sanoo Sirpa Pietikäinen.

– Esimerkiksi EU:n aluekehitykseen osoitettuja varoja olisi suunnattava kohteisiin, joilla tuetaan EU2020-strategian ja investointiohjelman tavoitteita, hän jatkaa.

– Kuten Jyrki Katainen parlamentille sanoi, investointiohjelma muuttaa tavan, jolla julkisia varoja käytetään. Se antaa mahdollisuuden kohtuullisella julkisella tuella vauhdittaa kasvua tukevia hankkeita, jollaisia tarvitaan vaikkapa Euroopan energia- ja liikenneverkkojen ja t&k-hankkeiden kehittämiseksi. Hyödyt niistä koituvat kaikille meille, toteaa puolestaan Henna Virkkunen.

Petri Sarvamaan mukaan investointiohjelmassa on olennaista, että nyt ei käytetä senttiäkään veronmaksajien rahaa.

– Samalla myös EU-rahoilla rahoitettavien ohjelmien on tuotettava veronmaksajille lisäarvoa, hän korostaa.

Lue myös: Jyrki Katainen yrittää luotsata 1,3 miljoonaa uutta työpaikkaa Eurooppaan

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt