Kokoomusjohto esittää puoluesihteeriksi Janne Pesosta

Helsingin kokoomuksen toiminnanjohtaja on nousemassa kokoomuksen puoluesihteeriksi. Lopullisen valinnan tekee puoluevaltuusto lauantaina.

Kokoomuksen uudeksi puoluesihteeriksi on nousemassa Helsingin kokoomuksen toiminnanjohtaja Janne Pesonen, 37. Häntä esittävät tehtävään kokoomuksen puoluehallituksen ja puoluevaltuuston puheenjohtajistot yksimielisesti.

– Asetimme puoluesihteerille seuraavat kriteerit: puolueeseen sitoutunut vakaumuksellinen kokoomuslainen, hallitsee kampanjoinnin ja viestinnän sekä vie puolueen uudistusprosessia eteenpäin yhdessä koko kentän kanssa. Janne Pesonen täyttää nämä mitat erinomaisesti, kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb kertoo Verkkouutisille.

Stubb muistuttaa, että asenne työhön oli myös ominaisuus, jota valinnassa korostettiin.

– Erityisesti arvostamme Jannen asennetta. Moni muistaa Jannen lausahtaneen ennen vaaleja: ”Homma isolle!”. Eikä tämä jäänyt sanojen varaan, vaan toiminnanjohtaja laittoi kroppaa likoon koko puolueen menestyksen puolesta. Tätä odotamme häneltä myös jatkossa, kun häntä puoluesihteerin tehtävään yksimielisesti ehdotamme.

Pesonen on ennen Helsingin kokoomuksen pestiään työskennellyt muun muassa elinkeinoasiain päällikkönä Suomen Yrittäjissä ja Satakunnan kokoomuksen toiminnanjohtajana. Hän on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Pesonen on kotoisin Liperistä ja asuu kahden lapsen ja vaimon kanssa Espoossa.

Kokoomuksen puoluesihteerivalinnan tekee puoluevaltuusto ensi lauantaina Vantaalla. Valituksi tulleen kausi kestää virallisesti ensi syksyyn, mutta ajatuksena luonnollisesti on, että lauantaina valittava puoluesihteeri on tehtävässään pidempään. Sääntöjen mukaan puoluesihteeri valitaan kokoomuksessa puoluekokouksen jälkeen kokoontuvassa ensimmäisessä puoluevaltuustossa.

Nykyinen puoluesihteeri Minna Arve valittiin vastikään Turun kauppakamarin toimitusjohtajaksi.

Kommentit