X
SULJE MAINOS

Kokoomusedustajat: Rapakuntoiset varusmiehet treeniin

”Karua kieltä nykytilanteesta.”

Kokoomuksen kansanedustajat Leena Harkimo ja Outi Mäkelä sanovat, että varusmiehille pitää järjestää kuntoharjoittelua, jotta näiden kunto kestää läpi palveluksen.

– Palvelukseen astuvien kunto on viime vuosina hälyttävästi heikentynyt. Ammattimaista liikunnan ohjausta on vahvistettava, jotta rapakuntoisten varusmiesten kroppa kestää äkillisesti kasvavan fyysisen rääkin, Harkimo sanoo tiedotteessaan.

Edustajien mielestä parasta olisi, jos armeijaikäiset nuoret alkaisivat kuntoilla jo ennen palvelukseen astumista.

– Toivottavinta toki olisi, että kunto saadaan nostettua palveluksen edellyttämälle tasolle, jo ennen armeijaan astumista, Mäkelä sanoo.

Harkimo on valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja. Hän muistuttaa, että asepalveluksen yleisimmät keskeyttämissyyt ovat tuki- ja liikuntaelimistön vaivat tai mielenterveyden ongelmat.

– Nykytilanteesta kertoo karua kieltä, että palveluksen fyysinen kuormittavuus aiheuttaa seitsemälle kymmenestä rasitusvammoja, alaselkäkipuja ja nivelten nyrjähdyksiä.

Harkimo ja Mäkelä toteavat, että hyvä kunto ei varastoidu, mutta liikuntakipinä saattaa syttyä.

– Puolustusvoimia ei turhaan kutsuta Suomen suurimmaksi kuntokouluksi. Koulutettujen ohjaajien vetämä lihaskuntotreeni ja liikuntaneuvonta tulisi saada osaksi kaikkien varusmiesten palvelusta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt