Kokoomuksen kansanedustaja Raija Vahasalo. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kokoomusedustaja vaatii lisää rahaa koululaisten kerhoihin

Vahasalon mukaan kerhotoiminnan tukeminen on lasten tasa-arvoisen kehityksen kannalta tärkeää.

Kokoomuksen kansanedustaja Raija Vahasalo vaatii lisää rahaa koululaisten kerhotoimintaan.

Kerhotoimintaan valtion ensi vuoden budjettiin on esitetty n. 2,9 miljoonaa euroa aiempien vuosien tapaan, mutta summaa on jo useampana vuonna peräkkäin jouduttu jälkikäteen nostamaan 3 miljoonalla eurolla eduskunnan toimesta.

– On aika, että budjettiriihessä nostetaan reippaasti summaa, jolla tuetaan kerhotoimintaa, eikä jätetä tehtävää jälleen kerran eduskunnan harkinnan varaan. Kerhotoiminta, kuten monet muutkin harrastukset, lisää kokonaisvaltaisesti lasten hyvinvointia ja siksi siihen pitää panostaa, Vahasalo toteaa tiedotteessa.

Vahasalon mukaan kerhotoiminnan tukeminen on lasten tasa-arvoisen kehityksen kannalta elintärkeää. Kerhotoiminta auttaa lapsia jaksamaan koulussa paremmin, tukee oppimista sekä vahvistaa sosiaalisten suhteiden ja taitojen kehittymistä.

Vahasalo muistuttaa, että kaikissa perheissä ei ole varaa tai mahdollisuutta maksaa kalliista harrastuksesta, joten kerhotoiminta on tärkeä keino huolehtia jokaisen mahdollisuuksista osallistua mielekkääseen harrastukseen.

– Jokaisella lapsella pitää olla oikeus saada vähintään yksi harrastus. Kerhotoiminta ehkäisee lasten kokemaa epätasa-arvoa ja syrjäytymistä. Se on helppo tapa huolehtia jokaisen lapsen hyvinvoinnista. Syrjäytymiseen täytyy puuttua silloin, kun lapset ovat nuoria, eikä silloin kun ongelma on jo syntynyt, Vahasalo painottaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt