X
SULJE MAINOS
Sanna Marinin hallitus istunnossaan joulukuussa 2019 LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kokoomus perustaisi hallitukseen uuden ministerin

Ulkomaalais- ja maahanmuuttoasioiden kokonaisvastuu ei ole ”riittävän tehokkaasti” millään taholla.

Kokoomuksen mielestä valtioneuvostoon tulisi perustaa uusi ministerin pesti. Kyseinen ministeri vastaisi hallituksessa työperäisestä maahanmuutosta, ulkomaisista opiskelijoista ja maahanmuuttajien kotoutumisesta. Ehdotus sisältyy kokoomuksen eduskuntaryhmän julkistamiin linjauksiin maahanmuuttajien kotoutumisesta.

Kokoomus perustelee uuden ministerin tarvetta näin: ”Suomessa ulkomaalais- ja kotoutumisasiat kuuluvat usean sektoriministeriön alle. Tämä on johtanut tilanteeseen, jossa kokonaisvastuu ei ole riittävän tehokkaasti millään taholla. Tämän vuoksi valtioneuvostoon on valittava työperäisestä maahanmuutosta, ulkomaisista opiskelijoista ja kotoutumisesta vastaava ministeri, joka toimii poikkihallinnollisesti eri ministeriöiden välillä.”

– Tämä voi herättää kritiikkiä, että haluamme lisätä ministerien määrää, mutta ottaen huomioon asian tärkeyden, tämä asia olisi saatava sellaiselle tolalle, että tähän tulee muutoksia, kommentoi kokoomuksen linjausten valmistelusta vastannut kansanedustaja Pia Kauma Verkkouutisille.

Onko uuden ministerin esitys jonkinlainen epäluottamus sisäministeri Maria Ohisaloa (vihr.) kohtaan?

– On epäluottamus häntä kohtaan, Kauma toteaa suoraan.

Kauma kritisoi myös muun muassa nykyisen oikeusministeri Anna-Maja Henriksonin (r.) linjauksia turvapaikanhakijoiden valitusaikojen pidentämisestä. Kauma painottaa lisäksi, että Suomen houkuttelevuutta tulisi lisätä koulutuksen ja ulkomaisten opiskelijoiden osalta.

Uusi ministeri voisi toimia työ- ja elinkeinoministeriön alaisuudessa koordinoiden samalla asioita myös muiden ministeriöiden kesken, Kauma visioi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt