X
SULJE MAINOS

Kokoomus ei kannata yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhdistämistä

Kokoomus ei kannata yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhdistämistä, Kokoomuksen varapuheenjohtaja, ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen linjaa.

Sanni Grahn-Laasonen hillitsee opetusministeri Krista Kiurun (sd.) haluja selvityttää vielä tällä hallituskaudella nykyisen duaalimallin murtamista.

”Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteistyölle ei ole estettä nytkään, ja yhteistyötä kannattaakin syventää”, Grahn-Laasonen sanoo tiedotteessaan.

Grahn-Laasosen mukaan on aika keskittyä suomalaisen korkeakoulutuksen laadun kehittämiseen ja suomalaisten osaamistason kääntämiseen lakien mylläämisen sijaan.

”Viime vuosina on keskitytty korkeakoulujen rakenteelliseen uudistamiseen. Uusi ammattikorkeakoululaki on ollut voimassa vasta kuukauden. Seuraavaksi on aika keskittyä korkeakoulujen opetuksen ja tutkimuksen tason nostamiseen ja siihen, miten tutkimuksesta ja innovaatioista saadaan nykyistä enemmän hyötyjä irti laajemmin yhteiskunnassamme”, hän sanoo.

Grahn-Laasosen mukaan kokoomuksen tavoitteena on kääntää Suomessa osaaminen uuteen nousuun. Se edellyttää vahvaa panostusta korkeakoulutukseen, nimenomaan laatuun.

”Sekä yliopistoilla että ammattikorkeakouluilla on tärkeä rooli siinä, miten Suomeen saadaan uutta liikettä.”

Grahn-Laasonen kannustaa päällekkäisen kouluttamisen ja tutkimuksen karsimiseen ja korkeakoulujen nykyistä parempaan profiloitumiseen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt