X
SULJE MAINOS
Sari Sarkomaa (keskellä). LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Kokoomus ei hyväksy Kela-korvausten poistamista – ”ideologista tallomista”

Sari Sarkomaa moittii hallituspuolueiden suunnitelmia.

Kokoomus ei hyväksy sitä, että Kela-korvaukset poistettaisiin yksityiseltä sairaanhoidolta. Kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) sanoo, että muutos johtaisi palvelujen heikkenemiseen.

– Parlamentaarisessa työryhmässä kokoomus ei hyväksy sv-korvauksen romutusta. Se johtaisi ihmisten palveluiden heikkenemiseen ja kansanterveyden vaarantamiseen, Sarkomaa kirjoittaa Twitterissä.

Sosiaali- ja terveysministeriö asetti syyskuussa parlamentaarisen eli kaikista eduskuntapuolueista koostuvan työryhmän, joka pohtii, miten niin sanottu monikanavarahoitus puretaan. Monikanavaisuus tarkoittaa, että sote-huollossa toimii useita rahoittajia ja useita edunsaajia. Työryhmän yksi tavoite on pohtia, voidaanko yksityisen sairaanhoidon hoito- ja tutkimuskorvaukset eli niin sanotut Kela-korvaukset lakkauttaa.

Hallituspuolueista ainakin osa kannattaa korvausten poistamista. Oppositiopuolue kokoomusta edustava Sarkomaa on jyrkästi eri mieltä. Hän katsoo, että hallitusta ohjaa aate.

– Vasemmistovihreälle ideologiselle terveydenhuollon tallomiselle laitettava stoppi, Sarkomaa sanoo.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n johtava asiantuntija Vesa Rantahalvari arvioi aiemmin tänään, että jos Kela-korvaukset poistetaan, julkisen sektorin jonot kasvavat ja menot lisääntyvät. Hallituspuolue keskustan kansanedustaja Markus Lohi puolestaan sanoi, ettei Kela-korvauksia tarvitse poistaa vaan ainoastaan ”kehittää”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt