X
SULJE MAINOS
Kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Elina Valtonen: Suomi ei saa jäädä sivustakatsojaksi

Elina Valtosen mukaan vain taloudellisesti vakaa EU pärjää globaalissa kilpailussa.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Elina Valtonen korostaa EU:n talous- ja rahaliiton kehittämisen merkitystä EU:n tulevaisuudelle. Valtonen puhui lauantaina Euroopan unionin tulevaisuuskonferenssin ensimmäiseessä täysistunnossa Strasbourgissa.

– Tulevaisuutta rakentaessa meidän on edellytettävä sekä rahaliitolta että jäsenmailta uudistuksia, mukaan lukien no-bailoutin ja markkinatalouden palauttamista. Tosiasia on, että vain taloudellisesti vakaa EU pärjää globaalissa kilpailussa ja pystyy vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin, Valtonen sanoo.

Valtonen painottaa myös unionin poliittisten kehityskulkujen tarkkaa seurantaa ja ennakkovaikuttamisen tärkeyttä. Hänen mukaansa eduskunnan hyväksymät valtiovarainvaliokunnan mietintöön kuuluvat ponnet velvoittavat niin nykyistä kuin tulevia hallituksia.

– Valtiovarainvaliokunnan ponnet ovat hyvinkin selkeät. Eduskunta on hyväksynyt, että tulevaisuudessa Suomi pitää kiinni ehdollisuudesta ja julkisen talouden tervehdyttämisestä kaikkien jäsenmaiden kohdalla, ei hyväksy varojen myöntämistä ilman uskottavia julkisia talouksia tervehdyttäviä rakenteellisia uudistuksia ja edellyttää, että varojen maksatuksen ehtona on sitoutuminen oikeusvaltioperiaatteeseen, Valtonen sanoo.

Ponsissa Suomea sitoutetaan myös edistämään Euroopan yhteisen velkajärjestelymekanismin ja sen edellyttämien sääntöjen käyttöönottoa. Suomi edellyttää myös jokaisen jäsenmaan vastuuta omista veloistaan.

– Kokoomus edellyttää Suomen hallitukselta konkreettisia toimia näiden asioiden edistämiseksi. Haluamme, että Suomi on rohkea, aloitteellinen ja ratkaisuhakuinen jäsenmaa, joka uskaltaa tehdä yhteistyötä samanmielisten maiden kanssa omien tavoitteidensa läpiviemiseksi. Emme hyväksy, että Suomi jää vain sivustakatsojan rooliin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt