X
SULJE MAINOS

Kokoomuksen Timo Heinonen: Jarrua autojen seurantasuunnitelmalle

Kansanedustaja sanoo vastustaneensa ja yhä vastustavansa autoilun verotuksen siirtämistä autojen seurantajärjestelmään.

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) kuvailee blogissaan Lahden kuukausimarkkinoilla kokoomuksen teltalla käymiään keskusteluja.

– Hyviä keskusteluja tänään muun muassa moottoripyörä- ja veneverosta, joiden järkevyyttä en edelleenkään itse ymmärrä ja toivon, että järki voittaa lopulta enemmistönkin kanssa, Timo Heinonen kirjoittaa.

Hän kertoo, miten myös keskustalaisen liikenneministeri Anne Bernerin suunnitelmat autoilun verotuksen siirtämisestä satelliittiseurantaan perustuvaksi kirvoittivat tiukkaa palautetta ja keskustelua.

– Tätäkin olen itse jo viime kaudellakin vastustanut ja edelleen vastustan. Meillä on kuitenkin jo nyt polttoainevero mikä perustuu nimenomaan käyttöön ja päästöihin ja sen ohjausvaikutusta kannattaa mieluummin tehostaa kuin rakentaa uutta seurantajärjestelmää, Heinonen toteaa.

– Ja niin kuin olemme monet kerrat nähneet, niin tietoturvaongelmat ovat myös ilmeiset tässäkin, ja voi hyvin todeta, että mikä kerran on talteen kerätty, on myös silloin jonkun saatavissa ja hyödynnettävissä. Tästä ei päästä mihinkään.

Kansanedustaja kehottaa painamaan jarrua paikannushankkeille ja ottamaan ”edullisemmat ja turvallisemmat ohjauskeinot mieluummin paremmin käyttöön”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt