Kokoomuksen Outi Mäkelä: Raide-Jokeri vauhdittaisi asuntotuotantoa

Raide-Jokeri olisi ennen kaikkea pääkaupunkiseudun asunnontuotantoa kirittävä investointi, kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä sanoo.

”Matkanvarrella on esitetty epäilyjä hallituksen halusta kehittää pääkaupunkiseutua. Tuki Raide-Jokerille on tärkeä merkki kaikkien hallituspuolueiden yhteisestä tahdosta kehittää kasvavaa seutua. Pääkaupunkiseudun menestyminen on elintärkeää koko Suomen hyvinvoinnille”, Outi Mäkelä sanoo tiedotteessaan.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) kertoi Helsingin Sanomille Raide-Jokerin saavan tulevassa kehysriihessä kaikkien hallituspuolueiden tuella todennäköisesti 83 miljoonan potin. Summan on tarkoitus kattaa kolmasosa hankkeen rakennuskustannuksista.

Tiilikainen otti asiaan kantaa myös twitterissä.

Outi Mäkelä vaati aiemmin tällä viikolla valtion tukea Raide-Jokerille ja hanketta nopeasti eteenpäin.

”Raide-Jokeri ei ole ainoastaan joukkoliikennehanke, vaan ennen kaikkea asunnontuotantoa kirittävä investointi. Pääkaupunkiseudulla on huutava tarve uusille asunnoille”, Mäkelä jatkaa.

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille suunniteltu pikaraitiolinja. Sen kerrotaan lisäävän poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja mahdollistavan huomattavasti uutta asuntotuotantoa uuden linjan varrelle.

Kommentit