Verkkouutiset

Kokoomuksen Outi Mäkelä haluaa yhdenvertaisen vanhemmuuslain

Kansanedustajan mielestä äitiyttä ja isyyttä erikseen määrittelevien lakien sijaan olisi tarkoituksenmukaista laatia yksi vanhemmuuslaki.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Outi Mäkelä peräänkuuluttaa kirjallisella kysymyksellään hallitukselta toimia vanhemmuuslain laatimiseksi.

– Äitiyttä ja isyyttä erikseen määrittelevien lakien sijaan olisi tarkoituksenmukaista laatia yksi vanhemmuuslaki, joka määrittelisi vanhemmuuden vahvistamisen edellytykset kaikissa tilanteissa, Mäkelä sanoo.

Lakivaliokunta aloitti torstaina äitiyslakia koskevan kansalaisaloitteen käsittelyn avoimella kuulemisella. Eduskunta on säätänyt isyyslaista vuonna 2015, ja samaan aikaan oikeusministeriö valmisteli erillistä äitiyslakia, joka tuolloin ei edennyt lausuntokierroksen jälkeen eduskuntaan.

– Perheiden monimuotoisuus on olemassa olevaa todellisuutta, ja vaikka perheet ovat erilaisia, niiden tulee olla lain edessä samanarvoisia ja yhdenvertaisia, Mäkelä toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)