X
SULJE MAINOS
Anna-Kaisa Ikonen. Lehtikuva/Mikko Stig

Kokoomuksen ministeriryhmän valtiosihteeriksi Anna-Kaisa Ikonen

– Tämä on valtavan hieno mahdollisuus, jota arvostan korkealle, kommentoi valtiosihteeri nimitystään.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo on kutsunut kokoomuksen ministeriryhmän valtiosihteeriksi Anna-Kaisa Ikosen. Ikonen aloittaa tehtävässä 10.4.2018.

– Tämä on valtavan hieno mahdollisuus, jota arvostan korkealle. Lähden hyvin motivoituneena mukaan, Ikonen kommentoi asiaa Verkkouutisille.

Ikonen arvioi, että ministeriryhmän valtiosihteerin pöydällä ovat hallituksen isot toimet ja niiden loppuun saattaminen tällä vaalikaudella.

– Hallitus on asettanut itselleen isoja tavoitteita ja niiden loppuun saattamisesta on tarkoitus huolehtia yhdessä ministeriöiden kanssa. Näen, että tässä on se toimenkuvani ydin.

Petteri Orpo arvioi, että Anna-Kaisa Ikonen ”tuo monipuolista lisäosaamista muutenkin vahvaan joukkoomme”.

– Hänellä on kokemusta ennestään valtiosihteerin tehtävistä, mutta vahvasti myös kaupunkipolitiikasta ja koulutuspolitiikasta, Orpo katsoo. Hän arvostaa myös Ikosen taustaa työelämäprofessorina.

Ikonen siirtyy valtiovarainministeriöön Tampereen korkeakoulujen yhdistymiseen tähtäävän Tampere3-uudistuksen johtajan tehtävästä. Tämän tehtävän hän jättää ”haikein mielin”, mutta ajatuksena olisi jatkaa kuitenkin sivutoimisesti Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun työelämäprofessorina.

– Nämä tukevat mielestäni toinen toisiaan. Kyse on johtamisen tematiikasta. Toki työelämäprofessuuri kulkisi vain pienenä elementtinä tässä rinnalla, Ikonen huomauttaa.

Vuosina 2013 – 2017 Ikonen toimi Tampereen kaupungin pormestarina. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa sosiaali- ja terveyspalveluista vastaavana apulaispormestarina ja julkishallinnon konsulttina.

Ikosella on aiempaa kokemusta myös valtiosihteerin tehtävästä. Hän toimi valtiovarainministeriössä hallinto- ja kuntaministerin valtiosihteerinä Jyrki Kataisen (kok.) hallituksessa. Senaatintorin vieressä sijaitseva valtiovarainministeriön rakennus on siis tuttu Ikoselle jo ennestään.

Anna-Kaisa Ikonen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori. Hän on Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja Kevan hallituksen puheenjohtaja.

Kokoomuksen ministeriryhmän valtiosihteerin paikka vapautuu Risto Artjoelta, joka siirtyy Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen kabinettipäälliköksi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt