X
SULJE MAINOS
Hallitus kiistelee EU-linjauksen liiallisesta vaikutuksesta Suomen metsäpolitiikkaan. LEHTIKUVA / HANDOUT / MARI HELKIÖ

Kai Mykkänen HS:lle: Milloin hallitus aikoo puolustaa Suomen etua?

EU:n komissaari Miread McGuinness vierailee parhaillaan Suomessa.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) vetämän EU-ministerivaliokunnan oli tarkoitus tehdä päätös EU:n metsänhoitoa koskevasta linjauksesta perjantaina.

Hallituspuolueet eivät kuitenkaan ole löytäneet asiasta yhteisymmärrystä, ja asia on toistaiseksi vedetty pois asialistalta, uutisoi Helsingin Sanomat.

Kyse on siitä, millainen metsätalous täyttää EU:n mielestä kestävän rahoituksen kriteerit. Hallituslähteiden mukaan kiistaa on lähinnä siitä, vaikuttaako linjaus liian paljon ja yksityiskohtaisesti Suomen metsäpolitiikkaan ja metsätalouden mahdollisuuteen saada rahoitusta.

Päätös Suomen kannasta halutaan nopeasti, sillä eduskunnan tulee käsitellä päätös ennen kuin se lähetetään EU:hun joulukuussa.

Keskusta ja RKP pitävät linjausta liian yksityiskohtaisena puuttumisena Suomen oikeuteen päättää metsistään. Vihreät ja vasemmistoliitto vaativat, että Suomi kannattaa linjausta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkäsen mielestä on häpeä, ettei Suomella ole asiaan kantaa, kun juuri kyseisestä metsien rahoituslinjauksesta vastaava EU:n komissaari Miread McGuinness on vierailemassa Suomessa.

– Missä vaiheessa hallitus aikoo puolustaa Suomen etua, jos ei nyt, kun aiheesta vastaava komissaari on saatu paikalle, Kai Mykkänen toteaa HS:lle.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt